Onze functie op aarde

Functie

Ik denk dat plezier maken het doel is van het leven hier in de wereld. Geniet en ervaar het dualisme. Dat is natuurlijk heerlijk maar dit als doel geeft waarschijnlijk niet altijd het gevoel dat het wat bijdraagt aan het milieu en onze broeders. Niet dat het nodig is maar voordat dit doel afgeschilderd wordt als passief zal ik de zogenaamde realisten, critici, haters of ‘Angry mob’ kunnen zeggen dat we behalve het plezier maken ook een functie hebben. Onze functie is het onderwijzen van onvoorwaardelijke Liefde (o.a. vergeving, vrijheid en eenheid). Alle acties die voortkomen uit onvoorwaardelijke Liefde brengen ideeën voort die komen uit deze onuitputtelijke bron (Liefde). Deze ideeën brengen vrede, gezondheid en eenheid voort.

Liefde moet voor iedereen te begrijpen zijn anders zal het geen effect hebben. De enige keuze die onze denkgeest heeft is kiezen tussen Liefde en de illusionaire angst. De wereld kan nu niet kiezen voor Liefde omdat het verdeeld is en bang voor zichzelf. Angst kan moeilijk kiezen voor Liefde omdat deze begrijperlijkerwijze denkt dat hij kwetsbaar is, gevangen in een lichaam en wil wat hij heeft ‘opgebouwd’ of ‘verzameld’ niet opgeven.

Ons lichaam is echter een gereedschap om in deze wereld de Liefde te kunnen onderwijzen. Door Liefde te onderwijzen zal het lichaam tevens een goddelijke functie hebben waardoor het beter beschermd zal zijn. Als het lichaam niet gebruikt wordt om liefde te communiceren dan heeft het geen functie meer en zal het sneller gebrekkig en ziek worden. Deze functie heeft meer positief effect dan elke andere vorm van actie op deze wereld. De meeste acties die in deze wereld worden gevoerd zijn vaak symptoombestrijdingen en reacties op de gevolgen van geen liefde zijn. Op zich kan het noodzakelijk lijken maar het is dweilen met de kraan open. Vaak wordt ook haat bestreden met haat en oordelen wat dan weer geen Liefde is.

Het enige waar een lichaam aan hoeft te voldoen is dat het jou de mogelijkheid geeft Liefde te onderwijzen aan andere mensen. De ego zal daar natuurlijk een andere mening over hebben want deze is nooit tevreden over het lichaam. De ego kent het lichaam andere taken toe.

Beslis bij elke keuze of je voor Liefde kiest of niet. Het bewust zijn hiervan is effectiever dan onbewust kiezen voor wat geen Liefde is. Diep in je hart weet ieder mens wat Liefde is omdat het de bron is van waar je vandaan komt.

“Love is attracted only to love” – ECIW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *